recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tagine van kalkoen

Hoofdgerecht
2 personen
60 min
Ingrediënten
  • - kippenbouillon (1 dl)
  • - olijfolie extra vierge (3 eetlepels)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - chilipoeder (0.5 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 stuks)
  • - kalkoenfilet (250 g)
  • - gedroogde abrikozen (6 stuks)
  • - sperziebonen (250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met couscous of rijst.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de ui grof; Snijd de knoflook in plakjes.
  • 3 Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in drieën.
  • 4 Knip de abrikozen in vieren.
  • 5 Snijd de kalkoenfilet in blokjes van circa 3 cm.
  • 6 Schep in een braadpan de kalkoenfilet met ui, knoflook, chilipoeder, kaneel, sperziebonen, abrikozen, olijfolie en bouillon door elkaar.
  • 7 Voeg zout en peper toe.
  • 8 Zet het deksel op de pan en stoof de kalkoen en sperziebonen op zacht vuur in 30-45 minuten gaar.
  • 9 Schep het gerecht regelmatig door.
  • 10 Laat eventueel de laatste 10 minuten wat van het vocht verdampen.
  • 11 Wijntip: Volle rode (merlot, cabernet sauvignon) of mildzoete witte (gewurztraminer, Vouvray).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.