recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tagine van kip met sperziebonen

Hoofdgerecht
2 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (1 dl)
  • - tomatensaus met kruiden (250 ml)
  • - rozijnen (3 eetlepels)
  • - gedroogde abrikozen (75 g)
  • - panklare sperziebonen (300 g)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode ui (1 stuks)
  • - olijfolie (2 el)
  • - chilipoeder (2 theelepels)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - kippenbouten (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rijst.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de rode ui in dunne partjes; Snijd de knoflook in plakjes; Halveer de gedroogde abrikozen.
  • 3 Snijd de kippenbouten boven de drumsticks doormidden.
  • 4 Wrijf de stukken in met kaneel, chilipoeder, zout en veel peper.
  • 5 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de stukken kip rondom bruin.
  • 6 Bak de ui en knoflook even mee en schep de sperziebonen, abrikozen, rozijnen, de afgemeten hoeveelheid water en de tomatensaus erdoor.
  • 7 Breng alles aan de kook en stoof de kip en groenten afgedekt in 25-30 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Breng de tagine op smaak met zout en peper.
  • 9 Wijntip: Stevige rode wijn, zoals Côtes du Roussillon, pinotage, Rioja.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.