recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tagliata van struisvogelbiefstuk

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - rucola (85 g)
  • - parmezaanse kaas (50 g)
  • - pijnboompitten (25 g)
  • - olijfolie extra vierge (4 eetlepels)
  • - balsamicoazijn (10.5 eetlepel)
  • - struisvogelbiefstukken (2 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Breng de struisvogelbiefstukken op kamertemperatuur.
  • 2 Wrijf het vlees in met een halve eetlepel azijn en 1 eetlepel olijfolie.
  • 3 Rooster de biefstukken in een hete grillpan in 4 minuten mooi bruin.
  • 4 Keer ze halverwege.
  • 5 Laat ze onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
  • 6 Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • 7 Klop 1 eetlepel azijn met 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • 8 Meng de rucola, pijnboompitten en kaas met de helft van de dressing en schep de salade in het midden op de borden.
  • 9 Snijd de biefstukken in dunne plakjes en leg ze rond de salade.
  • 10 Druppel de rest van de dressing naar smaak erover en maal er wat peper boven.
  • 11 Wijntip: Sappige witte wijn, bijvoorbeeld Chenin Blanc uit Zuid-Afrika of Semillon-Chardonnay uit Australië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.