recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tagliatelle met ansjovis en spitskool

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - Griekse yoghurt (4 eetlepels)
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - spitskool (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
  • - ansjovisfilets (1 blikje)
  • - tagliatelle (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de ui en de knoflook fijn.
  • 2 Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 3 Schenk de olie van de ansjovis in een hapjespan.
  • 4 Fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 5 Hak de ansjovis fijn en laat ze al roerend in de olie smelten.
  • 6 Schep de spitskool erdoor en voeg een beetje pastakookvocht toe.
  • 7 Laat de kool in 5 minuten zachtjes gaar worden.
  • 8 Giet de pasta af en schep de tagliatelle met de helft van de peterselie en kappertjes door het koolmengsel.
  • 9 Warm het gerecht nog even door.
  • 10 Serveer de tagliatelle met kool in diepe borden en schep er een lepel yoghurt op.
  • 11 Strooi de rest van de peterselie en kappertjes erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.