recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tagliatelle met asperges en ham

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - pastakookvocht (100 ml)
  • - 30+ kaas (50 gram)
  • - ham (150 gram)
  • - platte peterselie (2 eetlepels)
  • - bosuitjes (3 )
  • - tomaten (3 )
  • - boter (25 gram)
  • - witte asperge(s) (500 gram)
  • - tagliatelle (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Schil de asperges en snijd de asperges in stukjes van 2 cm en smoor ze 8 minuten in een hapjespan met gesmolten boter en pastakookvocht.
  • 3 Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • 4 Snij de bosui in stukjes van 2cm, hak de peterselie fijn en schaaf de kaas in plakjes.
  • 5 Schep de tomaat, bosui, peterselie en wat zout en peper door de asperges en smoor alles nog 3-4 minuten.
  • 6 Schep de uitgelekte tagliatelle en ham erdoor en warm alles even door.
  • 7 Schep de pasta met asperges in diepe borden en strooi de kaas erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.