recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tagliatelle met ham en geroosterde pompoen

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - ham (200 gram)
  • - tagliatelle (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - tomaten (3 )
  • - ui (1 )
  • - oranje pompoen (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Boen de pompoen schoon.
  • 2 Snijd de ui in dunne partjes.
  • 3 Snijd de tomaten in partjes.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 5 Halveer de pompoen, verwijder de pitjes en snijd de pompoen in stukken van 3 cm en doe in een braadslee.
  • 6 Schep de ui, tomaat, tijm en olijfolie met wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
  • 7 Dek de groente af met bakpapier en rooster de groente in de oven in 30 minuten gaar, schep de groente af en toe om.
  • 8 Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 9 Neem de braadslede uit de oven, verwijder het bakpapier en schep de blokjes ham en een beetje pastakookvocht door de groente.
  • 10 Verwarm de groente nog 5 minuten in de oven.
  • 11 Verdeel de tagliatelle over diepe borden en schep de pompoen met ham en saus erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.