recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tagliatelle met ham en geroosterde pompoen

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - ham (200 gram)
  • - tagliatelle (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - tomaten (3 )
  • - ui (1 )
  • - oranje pompoen (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Boen de pompoen schoon.
  • 2 Snijd de ui in dunne partjes.
  • 3 Snijd de tomaten in partjes.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 5 Halveer de pompoen, verwijder de pitjes en snijd de pompoen in stukken van 3 cm en doe in een braadslee.
  • 6 Schep de ui, tomaat, tijm en olijfolie met wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
  • 7 Dek de groente af met bakpapier en rooster de groente in de oven in 30 minuten gaar, schep de groente af en toe om.
  • 8 Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 9 Neem de braadslede uit de oven, verwijder het bakpapier en schep de blokjes ham en een beetje pastakookvocht door de groente.
  • 10 Verwarm de groente nog 5 minuten in de oven.
  • 11 Verdeel de tagliatelle over diepe borden en schep de pompoen met ham en saus erover.