recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tagliatelle met notensaus

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas (50 gram)
  • - knoflook (fijngehakt) (2 tenen)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - slagroom (250 ml)
  • - oreganoblaadjes (vers) (2 eetlepels)
  • - walnoten (150 gram)
  • - tagliatelle (groene) (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 2 Maal de walnoten in de keukenmachine fijn.
  • 3 Voeg een eetlepel oregano en de slagroom met wat zout en versgemalen peper toe en meng alles tot een saus.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit de knoflook zachtjes glazig.
  • 5 Roer de walnootsaus erdoor en verwarm al roerende drie minuten.
  • 6 Verdun de saus eventueel met een scheut van het pastakookvocht.
  • 7 Giet de tagliatelle af en schep de notensaus erdoor.
  • 8 Verdeel de pasta met saus in warme pastaborden en garneer met flinterdunne plakjes Parmezaanse kaas en oreganoblaadjes.