recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tagliatelle met notensaus

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas (50 gram)
  • - knoflook (fijngehakt) (2 tenen)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - slagroom (250 ml)
  • - oreganoblaadjes (vers) (2 eetlepels)
  • - walnoten (150 gram)
  • - tagliatelle (groene) (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 2 Maal de walnoten in de keukenmachine fijn.
  • 3 Voeg een eetlepel oregano en de slagroom met wat zout en versgemalen peper toe en meng alles tot een saus.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit de knoflook zachtjes glazig.
  • 5 Roer de walnootsaus erdoor en verwarm al roerende drie minuten.
  • 6 Verdun de saus eventueel met een scheut van het pastakookvocht.
  • 7 Giet de tagliatelle af en schep de notensaus erdoor.
  • 8 Verdeel de pasta met saus in warme pastaborden en garneer met flinterdunne plakjes Parmezaanse kaas en oreganoblaadjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.