recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tagliatelle met romige saus van courgette en Gorgonzola

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - gorgonzola (200 gram)
  • - slagroom (125 ml)
  • - tagliatelle (300 gram)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - sjalotje (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie2 (4 eetlepels)
  • - courgettes (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de helft van de courgette schuin in plakken, bestrooi ze met zout en laat ze 15 minuten liggen.
  • 2 Snijd de andere helft courgette in kleine stukjes.
  • 3 Hak de knoflook fijn, snipper het sjalotje en snij de gorgonzola in blokjes.
  • 4 Verwarm de helft van de olijfolie in een pan en fruit de knoflook, sjalot en stukjes courgette in 3 minuten zachtjes glazig.
  • 5 Voeg de helft van de tijm met wat zout en peper toe en schenk de wijn erbij.
  • 6 Smoor de courgette afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 8 Dep de courgetteplakken droog met keukenpapier, bestrijk ze met olijfolie en bak ze in een grillpan in 4-6 minuten tot ze zacht zijn en mooi goudbruine strepen krijgen.
  • 9 Pureer het courgettemengsel met een staafmixer en voeg de room en de helft van de Gorgonzola toe.
  • 10 Verwarm de saus al roerend tot de kaas is gesmolten en de saus de goede dikte heeft.
  • 11 Giet de tagliatelle af en verdeel de pasta over warme diepe borden.
  • 12 Schep de courgettesaus erover en garneer met de plakken courgette, de resterende blokjes Gorgonzola en wat tijm.