recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tagliatelle met romige saus van courgette en Gorgonzola

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - gorgonzola (200 gram)
  • - slagroom (125 ml)
  • - tagliatelle (300 gram)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - sjalotje (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie2 (4 eetlepels)
  • - courgettes (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de helft van de courgette schuin in plakken, bestrooi ze met zout en laat ze 15 minuten liggen.
  • 2 Snijd de andere helft courgette in kleine stukjes.
  • 3 Hak de knoflook fijn, snipper het sjalotje en snij de gorgonzola in blokjes.
  • 4 Verwarm de helft van de olijfolie in een pan en fruit de knoflook, sjalot en stukjes courgette in 3 minuten zachtjes glazig.
  • 5 Voeg de helft van de tijm met wat zout en peper toe en schenk de wijn erbij.
  • 6 Smoor de courgette afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 8 Dep de courgetteplakken droog met keukenpapier, bestrijk ze met olijfolie en bak ze in een grillpan in 4-6 minuten tot ze zacht zijn en mooi goudbruine strepen krijgen.
  • 9 Pureer het courgettemengsel met een staafmixer en voeg de room en de helft van de Gorgonzola toe.
  • 10 Verwarm de saus al roerend tot de kaas is gesmolten en de saus de goede dikte heeft.
  • 11 Giet de tagliatelle af en verdeel de pasta over warme diepe borden.
  • 12 Schep de courgettesaus erover en garneer met de plakken courgette, de resterende blokjes Gorgonzola en wat tijm.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.