recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tagliatelle met walnootsaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - tagliatelle (250 gram)
  • - ui (1 )
  • - bleekselderij (3 stengels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - gepelde walnoten (100 gram)
  • - bruin brood (1 sneetje)
  • - halfvolle melk (250 ml)
  • - sinaasappelsap (2 eetlepels)
  • - sla (1 krop)
  • - platte peterselie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snipper de ui en snij de bleekselderij in blokjes.
  • 3 Smoor nu de ui en bleekselderij in een pan met de helft van de olie in 5 minuten afgedekt gaar.
  • 4 Maal de noten met brood in de keukenmachine fijn en meng de melk erdoor.
  • 5 Roer de walnotensaus door de groente en verwarm de saus al roerende.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Klop in een schaal het sinaasappelsap met de overoge helft van de olie en wat zout en peper tot een dressing.
  • 8 Was de sla en laat deze uitlekken, scheur vervolgens de slabladeren in stukken en schep ze door de dressing.
  • 9 Verdeel de afgegoten tagliatelle over borden en schep de walnotensaus erop.
  • 10 Hak de peterselie fijn en strooi de peterselie erover.
  • 11 Geef de sla erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.