recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tagliatelle met walnotensaus en champignons

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - groentebouillon (van tablet) (250 ml)
  • - oud volkorenbrood (1 sneetje)
  • - gepelde walnoten (125 gram)
  • - citroen (0.5 )
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - kastanjechampignons (500 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode ui (1 )
  • - tagliatelle (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: keukenmachine.
  • 2 Snijd de ui in dunne partjes.
  • 3 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 4 Halveer de kastanjechampignons.
  • 5 Breek het sneetje oud volkorenbrood in stukjes.
  • 6 Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water met zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 7 Fruit de uipartjes en de plakjes knoflook zachtjes glazig in een hapjespan met olijfolie.
  • 8 Schep de champignons en de tijm erdoor en bak ze op wat hoger vuur al omscheppend bruin.
  • 9 Knijp de citroen erboven uit en laat het vocht verdampen.
  • 10 Maal in de tussentijd de walnoten met het brood in de keukenmachine fijn.
  • 11 Voeg de bouillon toe en meng alles tot een gladde saus.
  • 12 Giet de tagliatelle af en vang wat van het kookvocht op.
  • 13 Meng de walnotensaus al roerend door de tagliatelle en warm de pasta met saus al roerende nog even door.
  • 14 Voeg eventueel nog een scheutje van het kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken.
  • 15 Schep de tagliatelle met walnotensaus in diepe borden en schep de gebakken champignons erop.