recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tagliatelle met zoete aardappel, basilicum en Italiaans pastagehakt

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - blaadjes verse basilicum (12 )
  • - tagliatelle (300 gram)
  • - water of witte wijn (0.5 glas)
  • - knoflook (fijngehakt) (1 teen)
  • - zoete aardappel (200 gram)
  • - rode ui, fijngesnipperd (1 )
  • - italiaans pastagehakt (300 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verhit de olie in een braadpan en bak er het Italiaans gehakt los en rul in, samen met de ui.
  • 2 Schil de zoete aardappel en snij deze in kleine blokjes.
  • 3 Voeg dan de zoete aardappel, knoflook en de witte wijn of water toe.
  • 4 Sluit de pan en laat op laag vuur tien minuten garen.
  • 5 Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • 6 Kook de tagliatelle beetgaar in water met zout volgens de instructies op de verpakking.
  • 7 Giet de tagliatelle af en meng in de braadpan met het gehaktmengsel.
  • 8 Scheur de basilicumblaadjes en voeg deze toe aan het gerecht.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.