recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tajine van kip, citroen, olijven en artisjokharten

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - artisjokharten (1 blik)
  • - gemengde groene en zwarte olijven (100 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - gemberpoeder (1 theelepel)
  • - koriander (1 theelepel)
  • - komijn (1 theelepel)
  • - drumsticks (600 gram)
  • - citroen (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Boen de citroen schoon en pers hem uit.
  • 2 Verwijder de witte velletjes uit de schil en snijd de schil in reepjes.
  • 3 Kruid de drumsticks met zout, versgemalen peper, de volle theelepel gemalen komijn en koriander en gemberpoeder en bak rondom lichtbruin in een hapjespan met olijfolie.
  • 4 Verdeel de gesnipperde ui en in plakjes gesneden knoflook tussen de kip en bak alles nog 2-3 minuten.
  • 5 Verdeel dan de olijven, citroenschil en uitgelekte artisjokken ertussen en schenk er 150 ml water bij.
  • 6 Voeg wat zout toe en smoor de kip afgedekt in 30-40 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Serveer het gerecht in een warme tajine of schaal.
  • 8 Lekker met couscous en sperziebonen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.