recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tajine van kipfilet, nectarine en sperziebonen

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - kippenbouillon (250 ml)
  • - tomatenpuree (1 eetlepel)
  • - olijfolie1 (4 eetlepel(s))
  • - sperziebonen (250 gram)
  • - ui (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - versgemalen zwarte peper (1 theelepel)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - kipfiletblokjes (350 gram)
  • - nectarines (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de knoflook in plakjes en de ui in dunne partjes.
  • 2 Haal de sperziebonen af en halveer deze.
  • 3 Was de nectarines, halveer ze en verwijder de pit.
  • 4 Snijd elke helft in 4 partjes en halveer de partjes.
  • 5 Kruid de blokjes kip met de kaneel, komijn en peper en schep ze in een tajine of hapjespan om met de knoflook, ui, sperziebonen en de stukken nectarine.
  • 6 Schep ook de olijfolie erdoor.
  • 7 Meng de tomatenpuree door de bouillon en schenk dit mengsel in de hapjespan.
  • 8 Verwarm het gerecht afgedekt op zacht vuur tot het kookt en laat het nog 20-25 minuten zachtjes sudderen tot de kip en sperziebonen gaar zijn.
  • 9 Laat eventueel wat van het vocht verdampen.
  • 10 Serveer de tajine met couscous.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.