recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tajine van kruidige kippenbouten met rode ui en rozijnen

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - zout (1 theelepel)
  • - versgemalen zwarte peper (1 theelepel)
  • - kippenbouillon (200 ml)
  • - platte peterselie (3 eetlepels)
  • - rozijnen (100 gram)
  • - rode uien (2 )
  • - scharrelkippenbouten (4 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - sambal oelek (2 theelepels)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Snijd de uien in dunne ringen.
  • 3 Meng in een kommetje de sambal met de knoflook, kaneel, komijn, peper, zout en de olijfolie.
  • 4 Wrijf de kippenbouten rondom royaal in met dit mengsel en leg ze in een grote hapjespan.
  • 5 Bak de kippenbouten op matig hoog vuur in 10 minuten rondom bruin.
  • 6 Keer ze regelmatig.
  • 7 Leg de bouten dan met de vleeskant naar boven en verdeel de uiringen, rozijnen en peterselie erover.
  • 8 Schenk de fond of bouillon op de bodem.
  • 9 Zet de deksel op de pan en smoor de kippenbouten in 30 minuten zachtjes gaar.
  • 10 Schep regelmatig wat van het stoofvocht over de kip en ui.
  • 11 Lekker met couscous en een groene salade van Romaanse sla met komkommer.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.