recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tapas trio

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - serranoham (12 plakjes)
  • - kastanjechampignons (12 )
  • - knoflook (12 tenen)
  • - olijfolie extra vierge (4 eetlepels)
  • - gekookte mosselen (200 g)
  • - paprika’s uit pot (2 geroosterde)
  • - ansjovisfilets (12 )
  • - aioli (knoflookmayonaise) (3 eetlepels)
  • - klein stokbrood (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd het klein stokbrood in 3 plakjes per persoon; Pel de knoflook.
  • 2 Rooster het stokbrood onder een hete ovengrill.
  • 3 Bestrijk de sneetjes met aioli, leg er een ansjovisfilet op en rooster ze nog 2 minuten onder de grill.
  • 4 Snijd de paprika’s elk in 6 lange repen en steek deze zigzag aan spiesjes (3 per persoon) met de mosselen ertussen.
  • 5 Leg de spiesjes op een schaal, bestrooi ze met zout en peper en druppel er de helft van de olijfolie over.
  • 6 Bak de teentjes knoflook in de andere helft van de olijfolie goudbruin.
  • 7 Bak de champignons in het bakvet op hoog vuur bruin en gaar.
  • 8 Bestrooi ze met zout en peper.
  • 9 Wikkel 12 champignons in een plakje serranoham en steek ze met nog een champignon en een teentje knoflook op een spiesje.
  • 10 Wijntip: Een gekoelde fino sherry of droge rosé, zoals Tesoro Rosado.
  • 11 Vervangtip: U kunt ook of cocktailgarnalen gebruiken in plaats van de mosselen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.