recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tapasschotel

Bijgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - groene olijven
  • - zwarte olijven
  • - (serrano)ham (100 g)
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - knoflook (4 tenen)
  • - champignons (250 g)
  • - tomaten (4 )
  • - olijfolie extra vierge (6 eetlepels)
  • - stokbrood (0.5 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de knoflook in plakjes; Pers de citroen; Hak de peterselie fijn.
  • 2 Snijd het stokbrood schuin in lange plakken (2 per persoon), bestrijk ze met olijfolie en rooster ze onder een hete grill knapperig bruin.
  • 3 Wrijf de sneetjes direct in met een halve tomaat, maal er peper boven en druppel er nog wat olijfolie over.
  • 4 Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons en knoflook op hoog vuur bruin.
  • 5 Schep het citroensap, de peterselie en zout en peper naar smaak erdoor.
  • 6 Doe de champignons over in een schaaltje.
  • 7 Rol de plakjes ham op en leg ze met de tomatentoastjes en olijven op een schaal.
  • 8 Zet de champignons erbij.
  • 9 Wijntip: Gekoelde droge sherry (fino) of droge rosé.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.