recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tarly maaltijdsalade met chorizo

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - veldsla (75 g)
  • - citroen (1 stuks)
  • - maïs (uit blik) (300 g)
  • - bleekselderij (4 stengels)
  • - rode paprika (1 stuks)
  • - chorizoplakjes (200 g)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - tarly (200 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de chorizoplakjes in brede repen; Snijd de rode paprika in stukjes; Snijd de bleekselderij in plakjes; Pers en rasp de citroen.
  • 2 Kook de tarly gaar volgens de aanwijzingen.
  • 3 Verhit 0,2 van de olijfolie in een wok en bak de chorizo in 2-3 minuten knapperig.
  • 4 Laat de repen op keukenpapier uitlekken.
  • 5 Bak de paprika en bleekselderij circa 2 minuten in het bakvet en schep de maïs erdoor.
  • 6 Klop in een schaal het citroensap met de rest van de olijfolie, citroenrasp, zout en peper tot een dressing.
  • 7 Giet de tarly af.
  • 8 Schep de groente en tarly door de dressing.
  • 9 Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de salade liefst een half uurtje staan.
  • 10 Verdeel de veldsla over vier borden en schep de tarlysalade erop.
  • 11 Verdeel de chorizo erover.
  • 12 Wijntip: Jonge rode wijn (Beaujolais, Bardolino) of droge rosé.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.