recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tartaar van gerookte forel

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - sap van limoen (2 eetlepels)
  • - sojasaus (1 theelepel)
  • - gemberwortel (1 theelepel)
  • - gerookte forel (200 gram)
  • - veldsla (1 zak)
  • - bosuitje (1 )
  • - radijs (1 bosje)
  • - olijfolie (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de limoen uit zodanig dat je de benodigde hoeveelheid sap overhoudt.
  • 2 Rasp de gemberwortel.
  • 3 Meng in een kom bijna alle limoensap met sojasaus en gember en wat versgemalen zwarte peper.
  • 4 Snijd de forel in kleine stukjes en meng ze door de dressing.
  • 5 Zet een ronde rand van 5 cm hoog (geknipt uit een room- of yoghurtbekertje) in het midden op een bord en schep een kwart van de forel erin.
  • 6 Druk dit aan en trek de rand voorzichtig omhoog.
  • 7 Maak zo nog voor elk persoon een taartje van forel.
  • 8 Snijd de radijs in dunne plakjes.
  • 9 Snijd het bouitje in ringetjes.
  • 10 Verdeel de veldsla, bosui en radijs eromheen en druppel er wat limoensap en olijfolie over.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.