recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tartaartje met bloemkool en gebakken krieltjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - geraspte 30+ kaas (2 eetlepels)
  • - tomatenpuree (2 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - tartaartjes (4 )
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - bloemkool (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Kook de bloemkool in ruim water beetgaar.
  • 2 Snijd de ui in ringen.
  • 3 Bak de krieltjes in een hapjespan met de helft van de margarine afgedekt in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
  • 4 Bak de tartaartjes in een koekenpan met de rest van de margarine in 6-8 minuten bruin en van binnen rosé.
  • 5 Verdeel de ui rond de tartaartjes.
  • 6 Verwarm de ovengrill voor.
  • 7 Houd de tartaartjes warm.
  • 8 Roer de tomatenpuree met het water door de uien.
  • 9 Leg de bloemkool in een ovenschaal en schep de jus erover.
  • 10 Strooi de kaas erover en schuif de schaal 2-3 minuten onder de grill tot de kaas smelt.
  • 11 Serveer de tartaartjes met de krieltjes en bloemkool.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.