recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tartaartje met mediterrane spinazie en krieltjes

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - tartaartjes (4 )
  • - zwarte olijven zonder pit (25 gram)
  • - tomaten (2 )
  • - spinazie (600 gram)
  • - rode ui (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - gedroogde tijm (1 eetlepel)
  • - minikrieltjes (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Meng de krieltjes in een braadslede met zout, versgemalen peper, de helft van de tijm en de helft van de olijfolie.
  • 3 Rooster de krieltjes in de oven in 20 minuten bruin en gaar.
  • 4 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 5 Snijd de ui in partjes.
  • 6 Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
  • 7 Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd de tomaten in reepjes.
  • 8 Snijd de olijven in vieren.
  • 9 Fruit de knoflook en ui 2-3 minuten in een wok met iets minder dan de rest van de eetlepel olijfolie.
  • 10 Schep de spinazie met de tomaat, olijven en de rest van de tijm erdoor en laat de spinazie in 4-5 minuten al omscheppend slinken.
  • 11 Breng op smaak met zout en peper.
  • 12 Kruid de tartaartjes met zout en peper en bestrijk ze dun met olijfolie.
  • 13 Bak de tartaartjes in een grillpan in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé.
  • 14 Serveer de tartaartjes op borden met de spinazie en krieltjes ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.