recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tartaartje met pittige bloemkool en puree

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (200 ml)
  • - melk (150 ml)
  • - tartaartjes (4 )
  • - bloemkool (1 )
  • - tomatenpuree (2 eetlepel(s))
  • - paprikapoeder (1 eetlepel(s))
  • - ui (1 )
  • - vloeibare margarine (4 eetlepel(s))
  • - aardappelen (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de aardappelen in verdeel in blokjes; snipper de ui; verdeel de bloemkool in roosjes.
  • 2 Kook de aardappelen in 25 minuten gaar.
  • 3 Verhit 3/8 van de margarine in een pan en fruit de ui zachtjes aan.
  • 4 Roer de paprikapoeder en tomatenpuree erdoor en bak alles nog 1 minuut.
  • 5 Voeg de bloemkoolroosjes met de afgemeten hoeveelheid water en wat zout en peper toe en kook ze in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Laat zoveel vocht verdampen tot de bloemkool omhuld is met saus.
  • 7 Verhit 3/8 van de margarine in een koekenpan en bak de tartaartjes in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 8 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de rest van de margarine en de melk tot een smeuïge puree.
  • 9 Breng op smaak met zout en peper.
  • 10 Serveer de tartaartjes met de bloemkool en puree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.