recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tartaartje met roergebakken witlof

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - tartaartjes (4 )
  • - balsamicoazijn (1 eetlepel)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - witlof (6 struikjes)
  • - uien (2 )
  • - kruimige aardappelen (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook ze in vijf cm water met wat zout in twintig tot vijfentwintig minuten gaar.
  • 2 Pel de uien.
  • 3 Snijd een ui in dunne ringen en snipper de andere.
  • 4 Snijd een dun kontje van de struikjes witlof en snijd de struikjes in de lengte in vieren, of dikke struikjes in zessen.
  • 5 Verwarm de helft van de olijfolie in een wok en fruit de gesnipperde ui zachtjes glazig.
  • 6 Schep de witlof en tijm met wat zout en peper erdoor en roerbak op hoog vuur de witlof 3-4 minuten.
  • 7 Voeg de azijn en een beetje water toe en roerbak nog drie tot vier minuten tot de lof gaar is.
  • 8 Verwarm intussen in een koekenpan de rest van de olijfolie.
  • 9 Bak de tartaartjes in vier tot zes minuten bruin en van binnen rosé.
  • 10 Verdeel tijdens het bakken de uiringen eromheen en.
  • 11 bak ze goudbruin en gaar.
  • 12 Leg de tartaartjes op borden met de uien erop.
  • 13 Schep de witlof en aardappelen ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.