recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tartaartje uit de grillpan met champignons

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (3 eetlepels)
  • - ui (1 stuks)
  • - tartaartjes (4 )
  • - tomatenketchup (4 eetlepels)
  • - rozijnen (50 g)
  • - zoetzure zilveruitjes (3 eetlepels)
  • - paprikapoeder (2 theelepels)
  • - champignons (250 g)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met gebakken aardappeltjes en bloemkool.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de champignons in plakjes; Hak de zoetzure zilveruitjes grof; Snijd de ui in 4 dunne plakken.
  • 3 Verhit in een pan de helft van de olijfolie en bak de champignons 2-3 minuten op zacht vuur.
  • 4 Schep de paprikapoeder, zilveruitjes, rozijnen, tomatenketchup, de afgemeten hoeveelheid water en zout en peper naar smaak erdoor en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • 5 Druk in elk tartaartje een plak ui en bestrijk ze rondom met de rest van de olijfolie.
  • 6 Leg de tartaartjes met de uikant naar beneden in een hete grillpan en rooster ze 4-5 minuten, keer ze en rooster de andere kant in 3-4 minuten bruin.
  • 7 Wijntip: Lichte rode wijn, bijvoorbeeld Moulin van Vent of Bardolino.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.