recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tartaartjes met penne en groene salade

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - gezeefde tomaten (0.5 pakje)
  • - ui (1 grote)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - paprikapoeder (3 theelepels)
  • - tartaartjes (4 )
  • - yoghurtdressing (3 eetlepels)
  • - zwarte olijven (6 )
  • - romaine sla (1 krop)
  • - broccoli roosjes (300 gram)
  • - penne (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • 2 Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar.
  • 3 Snij de sla in brede repen en halveer de olijven.
  • 4 Meng in een slaschaal de slarepen met de broccoliroosjes en olijven.
  • 5 Sprenkel de dressing erover.
  • 6 Wrijf de tartaartjes in met paprikapoeder, zout en versgemalen zwarte peper en bak ze in een koekenpan met olijfolie in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé.
  • 7 Houd ze warm op een bord.
  • 8 Fruit de grof gesnipperde ui in de pan en roer de gezeefde tomaten erdoor.
  • 9 Laat de saus even pruttelen.
  • 10 Giet de penne af en roer de saus erdoor.
  • 11 Verdeel de penne met saus over diepe borden en leg de tartaartjes erop.
  • 12 Geef de salade erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.