recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tarte tatin van witlof met verkruimelde blauwe kaas en walnoten

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - walnoten (50 gram)
  • - roquefort (100 gram)
  • - bladerdeeg (8 plakjes)
  • - witlof (6 struikjes)
  • - suiker (2 eetlepels)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - tijmblaadjes (vers) (2 eetlepels)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Halveer de struikjes witlof overlangs.
  • 3 Hak de walnoten grof.
  • 4 Verkruimel de Roquefort (of Bleu d'Auvergne) grof.
  • 5 Bestrijk eenpersoons ovenschaaltjes royaal met olijfolie en strooi de tijm, peper en suiker erin.
  • 6 Leg in elk schaaltje een kwart van de hoeveelheid halve struikjes witlof met het snijvlak naar beneden.
  • 7 Rol per persoon steeds 2 plakjes bladerdeeg uit tot rondjes ter grootte van het schaaltje.
  • 8 Leg het deeg over de witlof en duw de zijkant iets naar beneden.
  • 9 Bak de taartjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Keer elk taartje op een bord en verdeel de kaas en walnoten erover.
  • 11 Lekker met een salade van veldsla.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.