recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Teriyaki van malse kipfilet met een Japanse wok van lentegroenten

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - verse gember in plakjes (voor de teriyaki) (1 theelepel)
  • - knoflook (voor de teriyaki) (1 teen)
  • - bruine suiker (voor de teriyaki) (2 eetlepels)
  • - water (voor de teriyaki) (4 eetlepel(s))
  • - japanse sojasaus (voor de teriyaki) (4 eetlepel(s))
  • - wittewijnazijn (voor de teriyaki) (2 eetlepel(s))
  • - sherry medium of droog (voor de teriyaki) (2 eetlepel(s))
  • - water (4 eetlepels)
  • - zonnebloemolie (3 eetlepel(s))
  • - verse gember van 1x1 cm zonder schil (1 blokje)
  • - japanse sojasaus (1 theelepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - geschrapte waspeen (300 gram)
  • - tauge (100 gram)
  • - peultjes (150 gram)
  • - kipfilets (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Haal de kip uit de koeling en verwarm de oven voor op 120 °C.
  • 2 Maak de peultjes schoon.
  • 3 Zet een ovenschaal in de oven.
  • 4 Meng alle ingrediënten voor de teriyaki in een klein steelpannetje en laat op hoog vuur circa 3 minuten wat indikken.
  • 5 Pas op dat het niet aanbrandt.
  • 6 Haal de gember en knoflook eruit.
  • 7 Snijd de kipfilets in de lengte door en gebruik een kwastje om de filet in te smeren met teriyaki.
  • 8 Maak het kwastje goed schoon.
  • 9 Verhit een koekenpan of wok op hoog vuur smeer in met wat zonnebloemolie.
  • 10 Bak hierin de kip 1 à 2 minuten zodat de saus karamelliseert.
  • 11 Leg de kip in de ovenschaal en bestrijk met de saus.
  • 12 Zet circa 10 minuten in de oven tot de kip gaar is, bestrijk nog twee keer met een kwastje saus.
  • 13 Snijd de waspeen in de lengte in kwarten en verhit een wok op hoog vuur.
  • 14 Voeg de resterende olie, de waspeen en de helft van het water toe aan de hete wok.
  • 15 Snijd de peultjes schuin doormidden en voeg toe aan de wok, samen met het resterende water.
  • 16 Hak de gember en knoflook fijn.
  • 17 Voeg deze toe, samen met de taugé en sojasaus.
  • 18 Wok de groenten nog 2 à 3 minuten en maak op smaak met zout.
  • 19 Serveer de kipfilet op de groenten.
  • 20 Lekker met Japanse noedels en lente-ui.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.