recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tex Mex kip met spek-aardappeltjes en rode salade

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - jalapenopepers (pot) (2 eetlepel(s))
  • - trostomaten (6 )
  • - rode ui (1 )
  • - spekreepjes (100 gram)
  • - voorgekookte aardappelpartjes in de schil (450 gram)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - chilipoeder (1 eetlepel)
  • - komijnzaad (1 eetlepel)
  • - gemalen koriander (1 eetlepel)
  • - zonnebloemolie (5 eetlepel(s))
  • - kipbraadsticks naturel (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • 2 Pel de knoflook en schil de ui.
  • 3 Leg de kip in een ovenschaal en bestrooi met zout, 2/3 van de olie, koriander, komijn en chilipoeder.
  • 4 Pers 2/3 deel van de knoflook er overheen en masseer de kip met de kruiden.
  • 5 Braad de braadsticks in de oven in 30 à 40 minuten gaar.
  • 6 Pers de laatste knoflookteen in een ovenschaal.
  • 7 Doe hier de aardappels, spek en de rest van de olie bij.
  • 8 Breng op smaak met zout en meng goed door.
  • 9 Bak 20 à 25 minuten in dezelfde oven, schep ze na 10 minuten even om.
  • 10 Snijd de ui in dunne halve ringen en bestrooi ruim met zout.
  • 11 Laat 15 minuten staan en spoel dan goed af onder de kraan.
  • 12 Snijd de tomaten in plakken en bestrooi met peper en zout.
  • 13 Hak de jalapeñopepers grof.
  • 14 Maak een salade van de tomaten, pepers en rode ui.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.