recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Thaise groentecurry met gember-garnalen

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - korianderblad (6 eetlepels)
  • - gezouten cashewnoten (6 eetlepels)
  • - wokgarnalen (400 gram)
  • - witte rijst (250 gram)
  • - zonnebloemolie (5 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - gehakte rode peper zonder zaadjes (1 )
  • - oosterse roerbakgroenten (400 gram)
  • - rode currypasta (3 eetlepels)
  • - kokosmelk (500 ml)
  • - gember (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • 2 Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en drie vijfde van de olie toe.
  • 3 Bak de helft van de gehakte knoflook en helft van de peper kort aan, voeg de groenten toe en bak 5 minuten mee.
  • 4 Schuif de groente naar de zijkant van de pan en bak op de bodem van de pan de currypasta 20 seconden aan.
  • 5 Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook, laat dit vervolgens 5 minuten pruttelen op matig vuur.
  • 6 Verhit de rest van de olie in een koekenpan op matig vuur en bak de rest van de peper en knoflook 1 minuut aan met de geraspte gember.
  • 7 Warm hierin de garnalen 1 minuut door en breng op smaak met zout.
  • 8 Serveer de rijst in warme diepe borden, met daarop de curry en garnalen.
  • 9 Bestrooi met de gehakte cashewnoten en koriander.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.