recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Thaise kalkoenfilet met komkommer

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - verse korianderblaadjes (3 eetlepels)
  • - kokosmelk (100 ml)
  • - bosuitjes (3 stuks)
  • - kalkoenfilet (300 g)
  • - verse gemberwortel (3 cm)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode peper zonder zaadjes (1 stuks)
  • - roerbakolie (3 eetlepels)
  • - komkommer (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met (pandan)rijst.
  • 2 Voorbereiding: Hak de rode peper zonder zaadjes fijn; Hak de knoflook fijn; Rasp de verse gemberwortel; Snijd de kalkoenfilet in plakjes; Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm; Pers de en bewaar het sap.
  • 3 Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
  • 4 Snijd de komkommer in boogjes.
  • 5 Verhit de roerbakolie in een wok en roerbak de rode peper, knoflook en gember tot het gaan geuren.
  • 6 Schep de kalkoenplakjes erdoor en roerbak ze op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
  • 7 Schep de komkommer en bosui erdoor en roerbak nog 2 minuten.
  • 8 Sprenkel het limoensap erover en voeg de kokosmelk toe.
  • 9 Warm het gerecht nog even goed door.
  • 10 Breng op smaak met zout en peper en strooi de koriander erover.
  • 11 Wijntip: Volle witte wijn, Chardonnay uit Chili of Australië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.