recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Thaise kipcurry met kokosmelk

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - kokosmelk (200 ml)
  • - thaise wokgroenten (400 g)
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - zonnebloemolie (3 eetlepels)
  • - thaise rode currypasta (2 eetlepels)
  • - kipreepjes (300 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met pandanrijst en komkommer.
  • 2 Voorbereiding: Pers en rasp de citroen.
  • 3 Meng de kipreepjes met de currypasta en laat ze zo 5 minuten staan.
  • 4 Verhit de olie in een wok en roerbak de gekruide kipreepjes in 4-5 minuten op hoog vuur gaar.
  • 5 Schep het citroenrasp en de wokgroenten erdoor en roerbak nog 3-4 minuten.
  • 6 Schenk de kokosmelk en het citroensap erbij en warm het gerecht nog 5 minuten zachtjes door.
  • 7 Voeg zout naar smaak toe.
  • 8 Wijntip: volle witte wijn.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.