recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Thaise kippensoep

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - koriander (3 eetlepels)
  • - sojasaus (2 eetlepels)
  • - kokosmelk (200 ml)
  • - champignon (250 gram)
  • - chinese roerbakgroenten (400 gram)
  • - kipreepjes (250 gram)
  • - pandanrijst (250 gram)
  • - limoen (1 )
  • - verse gember (2 cm)
  • - rode peper (1 )
  • - kippenbouillon (1 pot)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de gember in plakjes.
  • 2 Halveer de champignons.
  • 3 Verdun de bouillon volgens de aanwijzingen en laat de bouillon met de rode peper, gember en een paar kleine schijfjes limoen 10 minuten zachtjes trekken.
  • 4 Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar.
  • 5 Voeg de kipreepjes, groenten en champignons aan de bouillon toe.
  • 6 Laat de soep nog 6-8 minuten zachtjes koken.
  • 7 Roer de kokosmelk en sojasaus erdoor en warm de soep nog enkele minuten door.
  • 8 Verwijder de rode peper.
  • 9 Schep in wijde kommen in het midden een bergje rijst, leg er een plakje limoen op en schep de kippensoep erover.
  • 10 Strooi de koriander erin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.