recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Thaise mosselen met zilvervliesrijst

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - kokosmelk (200 ml)
  • - suiker (1 eetlepel)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - koriander (1 bosje)
  • - limoen (1 )
  • - bleekselderij (6 stengels)
  • - rode paprika's (2 )
  • - tauge (200 gram)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
  • - mosselen (4 kilo)
  • - grote uien (2 )
  • - rode peper (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Kook in een pan met ruim kokend water met wat zout de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • 2 Spoel de mosselen met koud water en verwijder beschadigde exemplaren.
  • 3 Snijd de uien in kwart ringen, hak de peper en knoflook grof.
  • 4 Snijd de taugé in kleinere stukken.
  • 5 Snijd de paprika’s en selderij in schuine reepjes.
  • 6 Snijd de limoen in partjes en hak de koriander grof.
  • 7 Verhit de olie in een grote pan op hoog vuur.
  • 8 Bak in de olie, de ui, peper, knoflook, paprika en bleekselderij 3 minuten.
  • 9 Voeg dan de taugé, suiker, kokosmelk en wat zout toe, roer goed door.
  • 10 Doe de helft van het groentemengsel in een andere grote pan met deksel en zet beiden op matig tot hoog vuur.
  • 11 Verdeel de mosselen over de pannen en doe er een deksel op.
  • 12 Laat in 5 à 7 minuten gaar worden tot alle schelpen open staan.
  • 13 Roer even goed door met de helft van de koriander en het sap van enkele limoenpartjes, verdeeld over de twee pannen.
  • 14 Serveer de mosselen met groente bovenop de rijst in diepe borden met de resterende partjes limoen.
  • 15 Strooi aan tafel de rest van de koriander erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.