recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Thaise roerbakschotel met biefstuk en sperziebonen

Hoofdgerecht
2 personen
25 min
Ingrediënten
  • - limoen (1 stuks)
  • - rode ui (1 stuks)
  • - thaise rode currypasta (1 eetlepel)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - dunne sperziebonen (250 g)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - Japanse sojasaus (4 eetlepels)
  • - biefstuk (250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met pandanrijst.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de biefstuk in dunne reepjes; Maak de dunne sperziebonen goed schoon en halveer ze; Snijd de rode ui in dunne partjes; Pers en rasp de limoen.
  • 3 Meng in een kom de biefreepjes met de helft van de sojasaus en peper en laat dit 10 minuten staan.
  • 4 Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar.
  • 5 Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze uitlekken.
  • 6 Verhit de olie met de currypasta in een wok.
  • 7 Roerbak de biefreepjes op hoog vuur bruin.
  • 8 Schep ze op een bord.
  • 9 Roerbak de ui 1-2 minuten.
  • 10 Schep de sperziebonen met de limoenrasp, 1 eetlepel limoensap en de resterende sojasaus erdoor.
  • 11 Warm alles al omscheppend goed door.
  • 12 Schep de biefreepjes erdoor en warm het geheel nog 1 minuut.
  • 13 Wijntip: Iets zoete witte wijn, zoals gewurztraminer of Riesling Halbtrocken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.