recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Thaise tomatensoep met kip en garnalen

Voorgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - water (3 liter)
  • - pot verse koriander (1 )
  • - roze garnalen (125 gram)
  • - kipfiletblokjes (350 gram)
  • - groentebouillon (750 ml)
  • - bruine suiker (2 eetlepel(s))
  • - stengels citroengras (3 )
  • - rode peper (1 )
  • - verse gember (1 eetlepel)
  • - gele paprika (1 )
  • - rode paprika (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - grote ui (1 )
  • - bio trostomaten (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Breng het water aan de kook.
  • 2 Snijd ondertussen een klein ondiep kruisje in de onderkant van de tomaten en verwijder de steelaanzet.
  • 3 Dompel telkens 3 tomaten tegelijk in het water tot het vel loslaat, dat duurt zo’n 10 à 15 seconden per keer.
  • 4 Doe ze direct in een grote bak met ijskoud water.
  • 5 Haal alle velletjes van de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
  • 6 Snipper de ui.
  • 7 Hak de knoflook fijn.
  • 8 Snijd de paprika’s in kleine blokjes.
  • 9 Hak de gember fijn.
  • 10 Bak de ui en knoflook met wat zonnebloemolie 1 minuut aan in een soeppan op hoog vuur.
  • 11 Voeg de paprika, gember en peper toe, bak dit 5 minuten mee.
  • 12 Kneus de stengels citroengras door er bijvoorbeeld met een steelpannetje op te slaan.
  • 13 Voeg de stengels, tomatenblokjes, suiker en groentebouillon toe, breng aan de kook.
  • 14 Zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken.
  • 15 Verwijder de stengels citroengras en pureer de soep met een staafmixer.
  • 16 Voeg de kip toe en laat nog circa 5 minuten meekoken totdat deze gaar is.
  • 17 Maak de soep op smaak met zout.
  • 18 Verdeel de garnalen over de borden en schep de soep erover.
  • 19 Hak de koriander grof en strooi over de soep.
  • 20 Kooktip: als je na het kneuzen een knoop in de stengels citroengras legt, zijn ze makkelijker te verwerken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.