recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Thaise tomatensoep met kip en garnalen

Voorgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - water (3 liter)
  • - pot verse koriander (1 )
  • - roze garnalen (125 gram)
  • - kipfiletblokjes (350 gram)
  • - groentebouillon (750 ml)
  • - bruine suiker (2 eetlepel(s))
  • - stengels citroengras (3 )
  • - rode peper (1 )
  • - verse gember (1 eetlepel)
  • - gele paprika (1 )
  • - rode paprika (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - grote ui (1 )
  • - bio trostomaten (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Breng het water aan de kook.
  • 2 Snijd ondertussen een klein ondiep kruisje in de onderkant van de tomaten en verwijder de steelaanzet.
  • 3 Dompel telkens 3 tomaten tegelijk in het water tot het vel loslaat, dat duurt zo’n 10 à 15 seconden per keer.
  • 4 Doe ze direct in een grote bak met ijskoud water.
  • 5 Haal alle velletjes van de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
  • 6 Snipper de ui.
  • 7 Hak de knoflook fijn.
  • 8 Snijd de paprika’s in kleine blokjes.
  • 9 Hak de gember fijn.
  • 10 Bak de ui en knoflook met wat zonnebloemolie 1 minuut aan in een soeppan op hoog vuur.
  • 11 Voeg de paprika, gember en peper toe, bak dit 5 minuten mee.
  • 12 Kneus de stengels citroengras door er bijvoorbeeld met een steelpannetje op te slaan.
  • 13 Voeg de stengels, tomatenblokjes, suiker en groentebouillon toe, breng aan de kook.
  • 14 Zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken.
  • 15 Verwijder de stengels citroengras en pureer de soep met een staafmixer.
  • 16 Voeg de kip toe en laat nog circa 5 minuten meekoken totdat deze gaar is.
  • 17 Maak de soep op smaak met zout.
  • 18 Verdeel de garnalen over de borden en schep de soep erover.
  • 19 Hak de koriander grof en strooi over de soep.
  • 20 Kooktip: als je na het kneuzen een knoop in de stengels citroengras legt, zijn ze makkelijker te verwerken.