recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Thaise vissoep met knolselderijbrood

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - handje tuinkers of broccoli-kiemen
  • - stengels lente-ui (2 )
  • - champignons (75 gram)
  • - kabeljauwfilet (300 gram)
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - stukje gember
  • - thaise currypasta (1 eetlepel)
  • - vissaus (2 eetlepels)
  • - japanse sojasaus (2 eetlepels)
  • - visbouillon (1.5 liter)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
  • - knolselderij (150 gram)
  • - venkel (150 gram)
  • - pompoen (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Maak alle groenten schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  • 2 Snipper de ui en de knoflook.
  • 3 Fruit de ui en de knoflook in de olie in een grote koekenpan.
  • 4 Schep de groenten er bij en laat 5 minuten smoren.
  • 5 Schep af en toe om.
  • 6 Voeg de bouillon met de sojasaus, vissaus, currypasta, gember en citroensap toe.
  • 7 Snijd ondertussen de vis in dunne reepjes.
  • 8 Snijd de gember in plakjes van 3 cm.
  • 9 Snijd de champignons door de helft en de lente-ui in ringetjes.
  • 10 Voeg na 15 minuten de vis, de champignons en de lente-ui toe.
  • 11 Zet de soep op een kleine pit en laat nog 5 minuten garen.
  • 12 Proef de soep en voeg zo nodig zout en peper toe of, indien de soep te pittig is, wat extra water.
  • 13 Serveer de soep en garneer met tuinkers of broccoli-kiemen.
  • 14 Lekker om er zelfgebakken knolselderijbrood bij te serveren.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.