recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tilapiacurry met tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - seroendeng (1 eetlepel)
  • - verse korianderblaadjes (1 eetlepel)
  • - kokosmelk (200 ml)
  • - tomaten (4 stuks)
  • - limoen (0.5 stuks)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - Indiase currypasta (2 eetlepels)
  • - tilapiafilet (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rijst en broccoli.
  • 2 Voorbereiding: Pers de limoen en bewaar het sap; Snijd de tomaten in blokjes.
  • 3 Snijd de tilapia in gelijke stukken (3 per persoon) en bestrijk ze rondom met de currypasta.
  • 4 Verhit de olie in een hapjespan en bak de stukken vis in 3 minuten bruin.
  • 5 Keer ze na 2 minuten.
  • 6 Sprenkel het limoensap erover en verdeel de tomaten rond de vis.
  • 7 Schenk de kokosmelk erbij en stoof de vis en tomaat in nog 8-10 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 9 Strooi de korianderblaadjes en seroendeng over de vis.
  • 10 Wijntip: Lichtzoete witte wijn, bijvoorbeeld Duitse Kabinett of huiswijn.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.