recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tilapiafilet in tomatensaus

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - bloem (3 eetlepels)
  • - tilapiafilet (500 g)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - oregano (0.5 eetlepel)
  • - tomaten (3 verse)
  • - tomaatstukjes (1 blikje)
  • - ui (1 stuks)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - olijfolie (6 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met puree en veldsla met wortel.
  • 2 Voorbereiding: Hak de knoflook fijn; Snipper de ui; Snijd de tomaten in stukjes.
  • 3 Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui zachtjes aan.
  • 4 Schep de tomaat met vocht uit blik, de verse tomaat, oregano en zout en peper naar smaak erdoor.
  • 5 Laat de saus circa 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • 6 Snijd de tilapiafilets in gelijke stukken (3 per persoon), wrijf ze in met zout en peper en wentel ze door de bloem.
  • 7 Verhit de andere helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de vis in 4-6 minuten bruin, keer ze halverwege.
  • 8 Leg de tilapia in de saus en stoof ze in nog 4-5 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Wijntip: Droge rosé of witte wijn (Muscadet, Droë Steen).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.