recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tiramisù met frambozen

Nagerecht
6 personen
175 min
Ingrediënten
  • - cacao (2 eetlepels)
  • - frambozen (2 bakjes)
  • - lange vingers (1 pak)
  • - vers gezette sterke koffie (150 )
  • - bosvruchten limonadesiroop (2 eetlepel)
  • - vanillekwark (500 ml)
  • - mascarpone (250 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: handmixer met garden, lage rechthoekige (oven)schaal, spatel, zeefje.
  • 2 Doe de mascarpone en de vanillekwark in een kom en meng ze met de handmixer goed door elkaar.
  • 3 Roer de limonadesiroop door de warme koffie.
  • 4 Leg de helft van de lange vingers naast elkaar in de schaal.
  • 5 Sprenkel er de helft van het koffiemengsel over.
  • 6 Houd twee frambozen per persoon achter voor het garneren.
  • 7 Verdeel van de overgebleven frambozen de helft over de lange vingers.
  • 8 Schep de helft van het mascarponemengsel op de lange vingers met frambozen.
  • 9 Strijk de mascarpone met een spatel voorzichtig als een dikke laag over de lange vingers en frambozen uit.
  • 10 Leg de overgebleven lange vingers weer naast elkaar op de eerste mascarponelaag en sprenkel de rest van het koffiemengsel erover.
  • 11 Verdeel hier de rest van de frambozen over.
  • 12 Schep de rest van het mascarponemengsel op de lange vingers met frambozen en strijk de mascarponelaag met een spatel voorzichtig glad.
  • 13 Schep de cacao in een zeefje en bestuif de tiramisù met een flinke laag cacao.
  • 14 Garneer met de achtergehouden frambozen.
  • 15 Zet de tiramisù in de koelkast en laat het toetje daar zeker twee tot drie uur staan voordat je de schaal op tafel zet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.