recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tiramisu

Nagerecht
4 personen
375 min
Ingrediënten
  • - versgezette sterke espresso (50 ml)
  • - koffielikeur (3 eetlepel(s))
  • - lange vingers (10 )
  • - eidooiers (2 )
  • - suiker (75 gram)
  • - vanillesuiker (1 zakje)
  • - mascarpone (250 gram)
  • - melk (50 ml)
  • - cacaopoeder (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: handmixer en een kleine lage rechthoekige schaal.
  • 2 Schenk de koffie in een diep bord en roer de likeur erdoor.
  • 3 Dompel één voor één de lange vingers in de koffie en leg ze dicht tegen elkaar in de schaal.
  • 4 Sprenkel de rest van de koffie over de lange vingers.
  • 5 Klop in een kom de eidooiers met de suiker en vanillesuiker met de handmixer tot een luchtige crème.
  • 6 Schep de mascarpone en melk erbij en klop alles tot een smeuïg mengsel.
  • 7 Schep dit mengsel op de lange vingers en strijk de bovenkant glad.
  • 8 Laat de tiramisù tenminste 6-8 uur in de koelkast op smaak komen.
  • 9 Bestuif de tiramisù vlak voor het serveren met cacao.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.