recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Toast met spinazie en een gepocheerd ei

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - eieren (4 verse)
  • - azijn (1 eetlepel)
  • - verse roomkaas met kruiden (50 g)
  • - panklare spinazie (300 g)
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - vloerbrood (4 sneden)
  • - rauwe ham (4 plakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Bak de plakjes ham in een droge koekenpan knapperig.
  • 2 Rooster het brood goudbruin.
  • 3 Laat de spinazie in een wok met hete olie op hoog vuur al omscheppend slinken.
  • 4 Laat het vocht verdampen.
  • 5 Laat de kaas al roerende in de spinazie smelten.
  • 6 Breng in een hapjespan ruim water met azijn en wat zout tegen de kook aan.
  • 7 Breek de eieren een voor een boven een kopje.
  • 8 Laat ze in het water glijden en in 3-4 minuten stollen.
  • 9 Leg het brood op de borden en schep de spinazie erop.
  • 10 Neem de eieren met een schuimspaan uit het water, laat ze even uitlekken en leg ze op de spinazie.
  • 11 Breek de eieren met de punt van een mes, maal er peper boven en leg er een plakje ham op.
  • 12 Wijntip: Krachtige witte wijn, zoals Chardonnay uit Australië of Zuid-Afrika.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.