recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Toastje paté met rode-uichutney

Bijgerecht
12 personen
270 min
Ingrediënten
  • - melba toastjes (12 )
  • - bourgondische pate (150 gram)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - rozijnen (50 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - witte wijn azijn (5 eetlepels)
  • - rode uien (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Hak de oregano fijn.
  • 2 Pel de rode uien.
  • 3 Snijd de kleinste ui in flinterdunne ringen.
  • 4 Doe de uiringen in een kommetje en overgiet ze met azijn.
  • 5 Laat de uiringen tenminste vier uur marineren tot ze zacht en mooi roze zijn.
  • 6 Snipper de andere uien.
  • 7 Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui twee minuten.
  • 8 Bewaar wat oregano om te garneren.
  • 9 Schep de rozijnen met oregano en wat zout en versgemalen peper erdoor.
  • 10 Schenk de wijn erbij en laat de uien met rozijnen vijftien minuten zachtjes sudderen.
  • 11 Laat het vocht bijna helemaal verdampen, zodat een smeuïge chutney overblijft.
  • 12 Laat de chutney afkoelen en bewaar afgedekt bij kamertemperatuur.
  • 13 Laat de uiringen in een zeef uitlekken.
  • 14 Snijd de paté in de breedte in twaalf repen.
  • 15 Bestrijk de toastjes royaal met de uienchutney en leg er een reep paté op.
  • 16 Garneer met uiringen en toefjes oregano.
  • 17 Serveer de toastjes op een schaal.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.