recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tofu met ketjapsaus en spitskool

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - spitskool (1 kleine)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - ketjap (125 ml)
  • - citroen (0.5 )
  • - sambal badjak (1.5 theelepels)
  • - zonnebloemolie (4 eetlepels)
  • - tofu naturel (1 blok)
  • - gele rijst (1 pak)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 2 Laat de tofu uitlekken en snijd het in blokjes.
  • 3 Dep de blokjes tofu droog en bak ze in een anti-aanbakhapjespan met de helft van de olie rondom bruin.
  • 4 Pers de halve citroen uit.
  • 5 Meng de sambal met het citroensap en het ketjap en schep dit door de tofu.
  • 6 Voeg een scheutje water toe en laat de tofu nog 8-10 minuten zachtjes sudderen.
  • 7 Snipper de ui.
  • 8 Hak de knoflook fijn.
  • 9 Snijd de spitskool in repen.
  • 10 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui, knoflook en spitskool in 3-4 minuten beetgaar.
  • 11 Breng eventueel op smaak met een klein scheutje ketjap en wat sambal.
  • 12 Schep de rijst op borden en schep de tofu met saus en de spitskool ernaast.