recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tofu met ketjapsaus en spitskool

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - spitskool (1 kleine)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - ketjap (125 ml)
  • - citroen (0.5 )
  • - sambal badjak (1.5 theelepels)
  • - zonnebloemolie (4 eetlepels)
  • - tofu naturel (1 blok)
  • - gele rijst (1 pak)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 2 Laat de tofu uitlekken en snijd het in blokjes.
  • 3 Dep de blokjes tofu droog en bak ze in een anti-aanbakhapjespan met de helft van de olie rondom bruin.
  • 4 Pers de halve citroen uit.
  • 5 Meng de sambal met het citroensap en het ketjap en schep dit door de tofu.
  • 6 Voeg een scheutje water toe en laat de tofu nog 8-10 minuten zachtjes sudderen.
  • 7 Snipper de ui.
  • 8 Hak de knoflook fijn.
  • 9 Snijd de spitskool in repen.
  • 10 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui, knoflook en spitskool in 3-4 minuten beetgaar.
  • 11 Breng eventueel op smaak met een klein scheutje ketjap en wat sambal.
  • 12 Schep de rijst op borden en schep de tofu met saus en de spitskool ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.