recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tofu roerbak met broccoli en mie

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - sambal oelek (2 theelepels)
  • - gemberpoeder (1 theelepel)
  • - tofu (375 gram)
  • - chinese mie (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - uien (2 )
  • - broccoli roosjes (400 gram)
  • - sojasaus (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Meng de geperste knoflook, sambal en gemberpoeder met wat zout en royaal versgemalen peper.
  • 2 Schep de blokjes uitegelekte tofu erdoor en laat dit 5 minuten staan.
  • 3 Kook de mie volgens de aanwijzingen gaar.
  • 4 Roerbak de blokjes tofu in een wok met hete olie rondom goudbruin.
  • 5 Schep ze op een bord.
  • 6 Roerbak de partjes ui en in roosjes/blokjes gesneden broccoli 2 minuten in de wok.
  • 7 Voeg het water en sojasaus toe en laat de broccoli in 3-4 minuten gaar worden.
  • 8 Verdeel de afgegoten mie over wijde kommen, schep de broccoli erop en strooi de tofu erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.