recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tofucurry met paksoi

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - kokosmelk (200 ml)
  • - paksoi (1 struik)
  • - rode uien (2 stuks)
  • - olie (4 eetlepels)
  • - milde currypasta (10.5 eetlepel)
  • - tofu (1 blok)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met rijst en wortelsalade.
  • 2 Voorbereiding: Laat de tofu goed uitlekken; Snijd de rode uien in partjes; Snijd de paksoi in brede repen.
  • 3 Dep de tofu goed droog en snijd het stuk in blokjes.
  • 4 Verhit de olie in een hapjespan en roer de currypasta erdoor.
  • 5 Bak de blokjes tofu rondom knapperig bruin.
  • 6 Schep ze op een bord.
  • 7 Roerbak de ui en paksoi in 2-3 minuten beetgaar.
  • 8 Schenk de kokosmelk en een scheutje water erbij en voeg zout naar smaak toe.
  • 9 Breng de saus al roerende aan de kook en voeg de tofu toe.
  • 10 Laat het gerecht nog enkele minuten zachtjes sudderen.
  • 11 Wijntip: Sappige witte wijn, zoals Pinot Blanc of Chenin Blanc.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.