recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tomaat gevuld met roerei en knapperige bacon

Lunch
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - rucola (40 gram)
  • - verse basilicum (2 eetlepels)
  • - verse bieslook (2 eetlepels)
  • - geraspte belegen kaas (100 gram)
  • - slagroom (4 eetlepels)
  • - eieren (6 )
  • - bruine suiker (2 theelepels)
  • - bakbacon (4 plakken)
  • - boter (40 gram)
  • - grote stevige tomaten (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 150°c.
  • 2 Knip de bieslook fijn en hak de basilicum fijn.
  • 3 Snijd van de bolle kanten van de tomaten een kapje af en hol de tomaten uit.
  • 4 Laat ze op hun kop op keukenpapier uitlekken.
  • 5 Zet de tomaten in een ovenschaal en laat ze in de oven in tien tot twaalf minuten warm worden.
  • 6 Ze moeten wel stevig blijven.
  • 7 Smelt intussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de plakjes bacon aan één kant in één tot twee minuten knapperig.
  • 8 Keer de plakjes en bestrooi ze dun met bruine suiker.
  • 9 Bak deze onderkant knapperig en laat de suiker smelten.
  • 10 Dit maakt de bacon extra knapperig en versterkt de smaak.
  • 11 Klop in een kom de eieren los met de slagroom, kaas en wat peper.
  • 12 Smelt de rest van de boter in een pan met een dikke bodem.
  • 13 Schenk het eimengsel erin en laat het ei al roerend stollen tot het steviger wordt, maar nog wel glanst.
  • 14 Roer bieslook en het basilicum erdoor.
  • 15 Neem het schaaltje uit de oven en zet de tomaten op bordjes.
  • 16 Vul de tomaten met roerei en leg de plakjes bacon met een handje rucola ernaast.