recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tomaatrisotto met champignons en tartaar

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - champignons (400 gram)
  • - tartaartjes (4 )
  • - paddenstoelbouillon (van een tablet) (500 ml)
  • - tomaatstukjes (blik) (400 gram)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - risottorijst (300 gram)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Verhit een derde van de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en rijst zachtjes glazig.
  • 3 Voeg de tijm met peper en de tomaatstukjes met vocht toe en laat al roerend het vocht verdampen.
  • 4 Voeg dan de bouillon toe en laat de rijst in 20 minuten zachtjes gaar sudderen.
  • 5 Bestrijk de tartaartjes dun met olijfolie en rooster ze in een grillpan in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé.
  • 6 Snijd de champignons in vieren.
  • 7 Bak de champignons in een koekenpan met de rest van de olijfolie op hoog vuur bruin en gaar.
  • 8 Schep de helft van de champignons door de risotto.
  • 9 Serveer de risotto in diepe borden met een tartaartje erop.
  • 10 Verdeel de rest van de champignons erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.