recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tomaten-paprikasoep

Lunch
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - water (400 ml)
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - ui, gesnipperd (1 )
  • - rode puntpaprika's in stukjes (2 )
  • - cocktailtrostomaatjes (in stukjes) (400 gram)
  • - verse oregano, fijngehakt (1 eetlepel)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: Staafmixer.
  • 2 Verwarm de olijfolie in een soeppan en schep de ui en paprika erdoor.
  • 3 Bak twee minuten op zacht vuur.
  • 4 Schep de stukjes tomaat met de kruiden erdoor en bak nog een minuut.
  • 5 Voeg het water, een theelepel zout en versgemalen zwarte peper toe.
  • 6 Breng alles al roerend aan de kook en laat de soep maximaal tien minuten zachtjes koken.
  • 7 Pureer met een staafmixer tot een mooie gladde soep.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.