recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tomaten-vissoep met mosselen

Voorgerecht
2 personen
25 min
Ingrediënten
  • - gekookte mosselen (100 g)
  • - visbouillon (0.5 liter)
  • - italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - tomaten (4 stuks)
  • - aardappelen (2 stuks)
  • - bleekselderij (3 stengels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 stuks)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de ui; Snijd de bleekselderij in plakjes; Schil de aardappelen en snijd in blokjes; Snijd de tomaten in stukjes.
  • 2 Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes aan.
  • 3 Schep de bleekselderij, aardappel en tomaat erdoor.
  • 4 Strooi de kruiden erover en voeg de bouillon toe.
  • 5 Breng het geheel aan de kook en kook de groente in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Pureer de groente in de bouillon met een staafmixer tot een rulle soep.
  • 7 Breng op smaak met zout en (cayenne)peper en voeg de mosselen toe.
  • 8 Warm de soep nog heel even zachtjes door.
  • 9 Serveer met grof volkorenbrood en geraspte kaas.
  • 10 Wijntip: Strakke witte wijn, bijvoorbeeld Muscadet, sauvignon blanc of boerenlandwijn wit.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.