recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tomatencouscous met gegrilde vis

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (250 ml)
  • - veldsla (75 gram)
  • - couscous (250 gram)
  • - tomaten (500 gram)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - koolvisfilet (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°.
  • 2 Zorg voor een stuk koolvisfilet per persoon.
  • 3 Pers de knfolook.
  • 4 Pers en rasp de sinaasappel Snipper de ui.
  • 5 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 6 Kruid de vis met zout en peper en leg de filets in een lage ovenschaal.
  • 7 Meng de knoflook met sinaasappelrasp, paprikapoeder, een beetje sinaasappelsap en de helft van de olijfolie en schenk dit over de vis.
  • 8 Schuif de schaal 15 cm onder de hete grill en laat de vis in 8-10 minuten gaar worden.
  • 9 Fruit de ui in een pan met de rest van de olijfolie en bak de tomaat 3 minuten mee.
  • 10 Roer de couscous met wat zout en versgemalen zwarte peper en het water erdoor.
  • 11 Breng alles aan de kook en laat de couscous dan van het vuur af afgedekt 6-8 minuten wellen.
  • 12 Schep de couscous in diepe borden.
  • 13 Verdeel de veldsla erover en leg de visfilet erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.