recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Tomatenrisotto met gebakken garnalen

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - tomaten (1 kilo)
  • - ui (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - risottorijst (400 gram)
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - kruidenbouillon (1 liter)
  • - chilipoeder (1 theelepel)
  • - garnalen (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Ontdooi de garnalen en pel ze.
  • 2 Snijd de tomaten in vieren.
  • 3 Verwijder de zaadjes uit de tomaten.
  • 4 Laat ze in een zeef uitlekken en vang het vocht op.
  • 5 Snijd de tomaten in reepjes.
  • 6 Snipper de ui.
  • 7 Hak de knoflook fijn.
  • 8 Fruit de ui en de helft van de knoflook in een braadpan met de helft van de hete olijfolie glazig.
  • 9 Bak de rijst al omscheppend mee tot de korrels glanzen.
  • 10 Schenk het tomatenvocht erbij en sudder alles tot het vocht verdampt is.
  • 11 Hak de oregano fijn.
  • 12 Voeg de oregano en de helft van de bouillon toe.
  • 13 Kook de rijst in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 14 Roer regelmatig en voeg geleidelijk ook de rest van de bouillon toe.
  • 15 Schep na 15 minuten de tomaatreepjes met wat zout en peper erdoor.
  • 16 Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en roer de rest van de knoflook en de chilipoeder erdoor.
  • 17 Bak de garnalen op hoog vuur tot ze roze worden.
  • 18 Serveer de risotto en in warme diepe borden en schep de garnalen erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.